Meester Worstmaker

Alexander Mondria geslaagd voor opleiding ‘Meester Worstmaker’

Tijdens de Jaarvergadering van Het Worstmakersgilde
op 20 januari 2014 heeft sportman van het jaar Epke Zonderland bekend gemaakt dat Alexander Mondria, werkzaam bij Van Trigt Uw Slager in Waardenburg, is geslaagd voor de opleiding ‘Meester Worstmaker’.

Meester Worstmaker

De opleiding ‘Meester Worstmaker’ is een initiatief van Het Worstmakersgilde en bedoeld om de vakkennis van de aangesloten leden op een nog hoger peil te brengen. Zo krijgt men nog meer inzichten als het gaat om het gebruik van grondstoffen, kruiden en specerijen. Elk onderdeel wordt met een theorie- en praktijktoets afgesloten. Alexander Mondria heeft alle toetsen glansrijk doorstaan. Vermeldenswaardig is dat slechts een select gezelschap jaarlijks aan deze opleiding mag deelnemen.

Vakman

De verkregen inzichten neemt Alexander Mondria zeker mee in de worstmakerij. Niet alleen komt dit de bereiding van het bestaande assortiment worst en vleeswaren ten goede, ook mag u rekenen op smakelijke innovaties. Meer in het algemeen is de worstmakerij van Van Trigt Uw Slager ingericht volgens alle hedendaagse eisen op het gebied van voedselveiligheid. Hier verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.

Het Worstmakersgilde

Net als bijna 175 collega-slagers is Van Trigt Uw Slager aangesloten bij Het Worstmakersgilde. De rode draad door de formule is authentiek vakmanschap. Heel regelmatig nemen de ondernemers op regionaal niveau een kijkje in elkaars worstmakerij. Zo wordt men continu gevoed met nieuwe recepturen en bereidingswijzen. Het resultaat ziet u in de toonbank: een groots assortiment smaakvolle vleeswaren, worst, traiteur en vleesspecialiteiten.

Kees van Trigt geslaagd voor Meester Worstmaker

Meester Worstmaker is een initiatief van Het Worstmakersgilde, een landelijke stichting van ambachtelijke slagers met als doelstelling: worst en vleeswaren maken van topkwaliteit.

Om de vakkennis op een nog hoger peil te brengen is voor de deelnemers een speciale training opgezet. Alle aspecten van het maken van worst en vleeswaren komen daarbij uitvoerig aan de orde. Ook het belang van de versheid van producten, perfect ambachtelijke afwerking van de worst en vleeswaar en het juiste gebruik van kruiden en specerijen wordt behandeld. Het gaat immers om de kwaliteit en de prima smaak. En de consument krijgt zo het beste van het beste.

Vijf toetsen moeten door de deelnemers worden afgelegd, zowel theoretisch als praktisch.
Zo'n toets kun je rustig een 'meesterproef' noemen.
Om het diploma te behalen en de felbegeerde Gildespeld te ontvangen, dienen worst en vleeswaren van onberispelijke kwaliteit te zijn.

Kees van Trigt, Worstmaker van Van Trigt Uw Slager te Waardenburg, heeft zijn uitstekende vakmanschap bewezen en is geslaagd voor Meester Worstmaker. De speld is uitgereikt op 17 januari 2011 te Vianen door topkok en smaakmaker Joop Braakhekke.
 

Een titel om met recht trots op te zijn !

Van Trigt Uw Slager

Dorpsstraat 5
4181 BM Waardenburg
0418-651312

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 12:30
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 15:00
zondag Gesloten

Traditie in Smaak • Ambachtelijk vakmanschap • Passie voor kwaliteit